MODALITĂȚI DE ETICHETARE A PRODUSELOR ALIMENTARE

MODALITĂȚI DE ETICHETARE A PRODUSELOR ALIMENTARE

Conform Regulamentului nr. 1169/2011 și a legislației naționale în vigoare

În data de 15 martie 2023, dl. Ștefan FUSEA – președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila va participa la o întâlnire de lucru cu dl. Horia Miron CONSTANTINESCU – președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Obiectul principal al întâlnirii va fi discutarea problemelor pe care le ridică mediului de afaceri aplicarea Regulamentului UE nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, prin adoptarea ORDINULUI nr. 201 din 19 aprilie 2022 privind furnizarea de informații la comercializarea produselor finite/mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colective și publicarea pe site-ul Autorității a GHIDULUI PRACTIC – Consiliere privind aplicarea cadrului legal în vigoare la comercializarea în vrac a produselor alimentare, respectiv a produselor finite/mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colectivă.

Solicităm agenților economici care vor fi sub incideța aplicării prevederilor legale sus-menționate să trasmită pe adresa electronică office@cciabr.ro sau prin formularul din pagină, puncte de vedere cu privire la situațiile practice cu care se confruntă în aplicarea acestora pentru a fi supuse discuției în vederea oferirii posibilității Autorității să țină cont în actualizarea GHIDULUI PRACTIC astfel încât acesta să fie un instrument util și aplicabil.

RESURSE:

Regulamentul UE nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare

Norme privind etichetarea alimentelor

ORDINUL nr. 201 din 19 aprilie 2022 privind furnizarea de informații la comercializarea produselor finite/mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colective

GHID PRACTIC  – Consiliere privind aplicarea cadrului legal în vigoare la comercializarea în vrac a produselor alimentare, respectiv a produselor finite/mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colectivă – descarcă pdf

GHID DE BUNE PRACTICI ÎN ETICHETAREA ȘI PUBLICITATEA CĂRNII DE PASĂRE – descarcă pdf

Distribuie