Autoritățile discută cu Comisia Europeană pentru a ajuta firmele cu bilanț negativ privind accesul la fonduri europene

Luăm în calcul și discutăm cu partenerii noștri din partea Comisiei Europene dacă putem să găsim o soluție în așa fel încât să finanțăm și firmele care nu au un bilanț pozitiv, pentru a putea să-i ajutăm într-adevăr să depășească acest moment poate mai dificil din perspectiva lor, a declarat Răzvan Popescu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

El a răspuns, de fapt, la o întrebare cu privire la acele companii care din cauza costurilor la energie au ajuns să aibă bilanțuri negative și nu mai sunt eligibile pentru retehnologizare.

Referindu-se la apelurile ce țin de fondurile de coeziune, el a spus că în primul trimestru din acest an se vor lansa 190, în valoare de 10 miliarde euro în cercetare, dezvoltare, inovare, IMM-uri și antreprenoriat, energie și eficiență energetică, mobilitate urbană, educație, dezvolvare durabilă, managementul riscului și a dezastrelor, biodiversitate etc.

“Afișăm pe pagina Ministerului calendarul apelurilor ce urmează a fi lansate pe trimestre”, a mai afirmat Popescu, în cadrul unui eveniment organizat de CursDeGuvernare.ro.

Sursa: https://economie.hotnews.ro/stiri-finante-26880419-autoritatile-discuta-comsia-europeana-pentru-ajuta-firmele-bilant-negativ-privind-accesul-fonduri-europene.htm

Distribuie