Ambasadorul Greciei in Romania, Excelenta Sa, Vassillis Papadopoulus in vizita la Camera de Comert, Industrie si AgriCultura Braila

Astazi, 25 septembrie, Stefan Fusea, Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Braila a primit vizita Excelentei Sale Vassilis Papadopoulus, Ambasadorul Greciei in Romania.

Discutiile purtate au vizat, in principal, relatiile traditionale, atat sub aspect economic cat si cultural, existente intre locuitorii Brailei si comunitatea elena stabilita in orasul nostru in secolul al XIX-lea.

Excelenta Sa si-a manifestat dorinta de a se pastra si promova traditiilor grecesti, comunitatea elena in Braila fiind una dintre cele mai prospere si active, in trecut. Au fost rememorate monumente istorice si arhitecturale construite de comunitatea elena, Biserica Ortodoxă ”Buna Vestire”, fiind și acum cea mai mare biserică greacă din Europa, din afara spațiului elen, Moara Violatos, Scoala de baieti si fete (acum Școala generală ”Nikos Kazantzakis”) etc.

Obiectivul vizitei a constat in initierea unei colaborari in vederea dezvoltarii relatiilor in domeniul economic, turistic si cultural.

Presedintele CCIA Braila a precizat ca exista premise pentru o dezvoltare puternica a acestor relatii, in special in ceea ce priveste industria prelucratoare a produselor agricole din zona Braila, prin dezvoltarea de proiecte in parteneriat cu investitori greci.

A fost lansata, de asemenea, propunerea semnarii unui acord de colaborare intre CCIA Braila si o Camera de Comert din Grecia.

La finalul discutiilor, a avut loc o informare asupra proiectului de promovare a turismului prin cultura alimentara, depus de CCIA Braila in parteneriat cu 2 institutii din Grecia si entitati din alte tari riverane Marii Negre, in cadrul Programului Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre” 2014 – 2020.

 

Distribuie