Sesiune online de informare privind 3 inițiative europene destinate sectoarelor cultural și digital

Comisia Europeană a anunțat organizarea webinarului „Shaping the future of Cultural Heritage” în data de 27 septembrie 2024, de la ora 10:00 la 12:00 CET.

În cadrul acestui webinar vor fi furnizate informații despre: 

  • Cultural Heritage Cloud – o inițiativă a Uniunii Europene pentru o infrastructură digitală care va conecta instituțiile și profesioniștii din domeniul patrimoniului cultural din întreaga UE. 
  • Spațiul comun de date european pentru patrimoniu cultural – un proiect emblematic al Uniunii Europene care urmărește să accelereze transformarea digitală a sectorului patrimoniului cultural.
  • European Open Science Cloud – o inițiativă pentru cercetători sau oameni de știință care oferă acces la diverse date, publicații, software și servicii din rețelele de cercetare europene sau pentru furnizori de resurse științifice din Europa care doresc să contribuie cu obiectele de cercetare pentru a susține misiunea de promovare a Științei Deschise.

Pentru mai multe informații consultați pagina web a evenimentului.

Sursa: https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/35190/sesiune-online-de-informare-privind-3-initiative-europene-destinate-sectoarelor-cultural-si-digital#!

Distribuie