Finanțele organizează cursuri online despre evitarea erorilor din platforma E-factura. Calendar și listă de condiții

După ce a lansat o platformă, E-factura, plină de probleme și nereguli, fără a se fi consultat suficient cu mediul privat și fără a o fi testat riguros înainte, Ministerul de Finanțe vine, iată, retroactiv, în ajutorul celor pe care îi deservește.

 

După mesajul inițial nefericit transmis de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, care a declarat despre platforma E-factura că este funcțională deși lista problemelor descoperite de firme era consistentă (nu era conectată în timp real la toate bazele de date necesare, permitea trimiterea aceleași facturi de mai multe ori ș.a.m.d.), ministerul de resort a făcut pași în spate și a recunoscut, parțial, că a lansat o platformă care este departe de a fi un ajutor, platformă care trebuie îmbunătățită temeinic.

La trei săptămâni de la lansarea ei, iată, Ministerul Finanțelor anunță o serie de webinarii (cursuri online) pentru reprezentanții mediului privat, pentru a „face această tranziție mai accesibilă”.

 

Sursă: https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/finantele-organizeaza-cursuri-online-despre-evitarea-erorilor-din-platforma-e-factura-calendar-si-lista-de-conditii.html

Distribuie